Ekonomiska nyheter

4 Accounting Automation Softwares alla företag måste ha

Bokföringsautomation

Om din revisor eller redovisningsbyrå inte går mot automatisering – ditt företag slösar mycket resurser.

Bokföringsautomatisering är en nisch full av fantastiska verktyg och appar som är utvecklade för att hjälpa alla företag genom att förenkla specifika redovisningsuppgifter från topp till botten.

På Baltic Assist arbetar vi för att automatisera vår Bokföringstjänster. Genom att göra det sparade våra kunder tid och kostnader. Betydligt förbättrad noggrannhet. Minimera risken för mänskliga fel. Förvara de viktiga filerna på ett säkert sätt. Får tillgång till filerna och rapporterna i realtid. Och många fler fantastiska funktioner.

Tillåt oss att dela 4 unika verktyg för bokföringsautomatisering som ditt företag måste ha.

 

Pleo – ett smart sätt att förenkla utgiftshanteringen

Detta verktyg kan helt enkelt märkas som en smarta kreditkort med ERP-systemintegration.

Men under den något ytliga etiketten är det en livräddare som kan skära ner på resursutgifter och resursslöseri samtidigt. Förbättra hanteringen av pengar. Ge dina anställda mer självständighet. Och påskynda olika förhandlingar eller liknande ekonomiska processer mitt i.

 

Livet utan Pleo

Låt oss föreställa oss vilken mardröm regelbunden utgiftsspårning är för revisorn.

En fiktiv situation: Du skickar din försäljningsavdelning (6 personer i det här exemplet) för en affärsresa till Berlin (Ja, covid-19, vi vet, men låt oss anta att saker och ting återgår till det normala). De kommer att tillbringa 2 dagar i staden. De kommer att ha 2 möten med klienten och ha en halv dag ledig, vilket ledningen låter tilldelas för en museiresa. Alla kommer tillbaka glada, fulla av nya känslor och kanske till och med en deal i bagaget.

Vet du vem som inte är nöjd i den här situationen?

Det stämmer – revisorn.

Och vet du varför?

För han eller hon har precis fått jobb i dagar. Att spåra hundratals utgifter som gjorts under resan och manuellt mata in information om varje kvitto, tilldela utgifterna till en anställd, en avdelning eller ett team är så tidskrävande. Att det inte ens är värt det.

Det finns också ett problem med att vissa utgifter inte har några väsentliga bevis. Bedrägerier och andra olägenheter kan påverka dina böcker negativt.

Det är något att se upp med...

 

Livet med Pleo

Om du har pleo, är revisorn nöjd.

Varför?

För det första loggar och arkiverar systemet automatiskt alla transaktioner som görs med Pleo-kortet. Som deras webbplats hävdar kan företag "säg adjö till utgiftsrapporter".

I verkligheten gör den just det – väger ner bördan med att upprätta utgiftsrapporter manuellt.

Genom att förenkla utgiftshantering och göra utgiftsspårning superenkelt, förtjänar Pleo definitivt att vara med på den här listan.

För att vara mer specifik – Pleo minskar mängden arbete som din revisor måste göra med en hel del.

När den anställde använder Pleo-företagskortet för att betala för något, meddelas de omedelbart om att ta en ögonblicksbild av kvittot, bekräfta sina utgifter och tilldela en kategori till just denna utgift. Sedan läggs det till i affärssystemet i realtid.

Så för att sammanfatta – Pleo revisorer kan övervaka utgifter i realtid eller se detaljerade diagram över utgifter på olika avdelningar, filtrera utgifter genom projekt, etc.

Pleo eliminerar behovet för de anställda att behålla sina kvitton samtidigt som de lämnar kontrollen över utgifterna i händerna på ledningen.

Andra fördelar inkluderar en användarvänlig app och Google SSO, samt bedrägeriupptäckt. Det är därför det är ett måste.

 

Bokföringsautomation med November First

November First säger sig vara ett enklare och billigare sätt att göra internationella betalningar.

Egentligen har den en helt annan nivå än den blygsamma beskrivningen.

Det fungerar faktiskt som ett användarvänligt, superlyhört och enkelt sätt att kontrollera betalningar och företagets utgifter.

November First strävar efter att förenkla och gå vidare från den nuvarande bankfokuserade betalnings- och bokföringsmodellen, som är mycket tidskrävande.

 

Livet utan första november

I allmänhet tar processen för att logga, registrera en faktura, godkänna detaljerna, få utdraget, justera, dra av ytterligare avgifter och slutföra inte mindre än 1 arbetsdag.

Om ditt företag inte har November First kan affärsresor som dina anställda åker utomlands bli en bokhållares mardröm.

B2B-transaktioner och andra utgifter är mycket svåra att logga just nu. Med ett pappersspår redan en mil lång bör företag titta på lösningar som förenklar, snabbar upp och minskar arbetsbelastningen för viktiga anställda.

 

Livet med November First

Appen erbjuder transparens och högkvalitativa realtidskurser för valutaväxling, godkänd av en av de största bankerna i norra Europa (SEB).

Med en röst om internationella betalningar erbjuder november först bättre marginaler och lägre avgifter när du tar emot eller spelar utomlands.

Det är ett avancerat betalningshanteringssystem som enkelt kan integreras med ett affärssystem.

Dessutom är den enkel att använda.

Allt tack vare en användarvänlig app som erbjuder oöverträffad enkelhet när man försöker initiera, godkänna och spåra betalningar som görs i form av affärsutgifter.

Om ditt företag vill slippa monotonin med att logga in på banken, importera och spara data, samt spara obscena avgifter för internationella transaktioner, Första november är det uppenbara steget i rätt riktning. Det här verktyget är ett enkelt, tydligt och billigt sätt att hantera betalningar.

 

Bokföringsautomatisering med Roger.ai

Med det senaste tillskottet av automatiska återbetalningar är Roger.ai utan tvekan det mest mångsidiga och mångsidiga verktyget för att hantera ekonomin för en avdelning, filial eller till och med ett helt företag.

Precis som de tidigare automationsverktygen är Roger.ai starkt fokuserad på att minska den ansträngande och vardagliga belastningen av bokföring. Deras filosofi är enkel men gyllene – 'Varför arbetar manuellt när automatisering kan göra det åt dig?'.

Från och med nu hävdar Roger.ai att vara det snabbast växande automationsverktyget för redovisningsbyråer och företag av alla slag. Dess huvudsakliga mål är att förenkla bokföringen, spara tid och resurser för interna bokförare, bättre hantera virtuell redovisning samt skapa flytande, lätthanterliga arbetsflöden.

 

Livet utan CorpayOne

Först och främst, tillfälligt bokföringsarbete utan CorpayOne kan vara oorganiserat, ineffektivt och överallt.

Låt oss ge ett exempel.

Varje gång en utgift loggas måste revisorn överföra utgiften till rätt plats i bokföringen. Dessutom måste de samla in bevis (kvitton, fakturor, loggar, etc.) och lägga till dem i motsvarande fysiska (om nödvändigt) och digitala arkiv.

Att logga in på banken, bekräfta kontoutdraget, spara filer, byta namn på filer, organisera dem – allt tar oerhört mycket tid.

Och om du tittar på större organisationer med hundratals transaktioner dagligen, kan du börja förstå omfattningen av problemet. Det krävs enorma och mycket högkompetens mänskliga resurser för att hålla igång detta. Det är helt enkelt inte värt det för ditt företag.

Automatiserad bokföring kan enkelt eliminera dessa hinder och barriärer. Det är vad CorpayOne kan och kommer att göra för ditt företag!

 

Livet med CorpayOne

Om du har Corpay kan du ansluta och integrera den med massor av appar, verktyg, plattformar etc. Till exempel snart Integrering med Google Drive eller Dropbox innebär timmar på timmar av mindre arbete för revisorn. Att spara räkningar från appen och omedelbart lägga till dem i en önskad molnlagringstjänst är lycka – inga andra ord för att beskriva det.

CorpayOne kan också länka till:

  • Zapier
  • Slak
  • Bill.com (kommer snart)
  • Salvia intakt
  • billy
  • Uniconta
  • Freshbooks
  • Många andra

Förmodligen den mest förbisedda funktionen som ensam räcker för att bevisa varför du behöver CorpayOne eller andra automatiserade bokföringsverktyg är automatisk fakturabetalning.

Tänk på det – du anger regeln en gång, och du behöver inte oroa dig för återkommande kostnader någonsin igen. Du kommer att få nöjdare kunder och exceptionellt nöjdare leverantörer som ett resultat.

Du kan integrera CorpayOne med November First för att ytterligare förenkla betalningen till internationella leverantörer och tjänsteleverantörer.

Det är därför de två inte bara är ett bör-ha; de är också en bra komboduo.

 

Bokföringsautomation med E-conomic

Automationsverktyget/plattformen/systemet med namnet e-conomic strävar efter att "ta upp alla bokföringsbehov" med ett intuitivt program för redovisning.

Huvudsyftet med denna app är att tillåta fullständig, obehindrad och oavbruten övervakning av alla företags ekonomi.

Detta, enligt sunt förnuft och e-conomic, är grunden som bidrar till att göra alla företag mer lönsamma eller effektiva.

Sanningen att säga är digital bokföring för närvarande i ett mycket stagnerande tillstånd. Med framsteg och ny teknik som gör våra hemliv mer hanterbara, ser bank- och finanssektorn ett stort tekniskt gap.

Även om du har massor av verktyg för automatiserad redovisning tillgängliga över hela kontinenten eller till och med över hela världen, finns det fortfarande många företag som drar sig för dessa lösningar utan en logisk förklaring.

Dessa företag är beroende av banker och gamla metoder, som fungerar men kostar mycket mer och tar mycket mer tid än automatisering.

Det är helt enkelt inte effektivt längre.

Låt oss visa varför ditt företag borde ha det Ekonomisk!

 

Livet utan e-conomic

Att arbeta tillsammans med en revisor är verkligen stressigt. Vi menar att varje handlings- och kostnadsplanering måste samordnas. Utbytet av information och data måste vara så snabbt och snabbt att det är utmanande att utföra i både små och stora företagsmiljöer, som är mycket dynamiska.

Utbyte av dokument mellan avdelningar och inhämtning av dokument från dotterbolag eller dotterbolag är alltid en utmaning. Utöver det måste revisorer jonglera med ansvaret för att underhålla och fördela kassaflöden, betala fakturor, hantera löner och logga inköp.

Utan ett centraliserat system som möjliggör synkronisering med andra verktyg, är det bara väldigt slösaktigt ur ett tidsperspektiv.

Det är inte bra för affärerna.

 

Livet med E-conomic

Spåra statistik, gör justeringar och hantera alla dina bokföringsbehov med E-conomic. Den perfekta definitionen för det skulle vara en storlek passar alla or en enda kontaktpunkt. Genom att vara väldigt enkel ur UX- och översiktsperspektiv kan e-conomic lura dig för att bara vara ett genomsnittligt redovisningsverktyg.

Det är det inte.

I verkligheten ger e-conomic mycket mer tydlighet och effektiviserar arbetsflödet för revisorer.

Digitalt, alltså.

Till och med så mycket att revisorer kan göra mycket av arbetet på distans. Det innebär att de kan lägga annan tid på att göra fler uppgifter.

Den mest imponerande funktionen skulle dock behöva integreras med andra program och plattformar som synkroniserar faktura-, betalnings-, löne- och till och med lagerhanteringsdata med e-conomic.

Så det är mer än bara ett automatiserat redovisningsverktyg.

 

Slutsats

Så, Pleo, November First, Roger.ai och e-conomic är de fyra verktygen för förstklassig redovisningsautomatisering. Vi och tusentals företag kan intyga deras effektivitet från första hand. Alla kan göra din affärsverksamhet mycket mer hanterbar (särskilt inom redovisningssektorn) och effektivisera så många processer.

Som vi säger, de kan betraktas som måste-has.

Baltic Assist är en expert med know-how för att få ut det mesta av denna programvara och dessa system.

Om du har några frågor eller vill få professionella konsulttjänster angående implementering av denna programvara för bokföringsautomatisering, skriv till oss.

Vi hjälper gärna till med bokföringsautomatisering alla dagar i veckan.