Nyheter

De 7 största missuppfattningarna om outsourcing – fyllda med bevis!

Baltic Assist Accounting 6 1

Affärsrelationer har alltid varit en viktig faktor för en framgångsrik verksamhet i en organisation. Från tidiga tider har företag använt tjänster från tredjepartsleverantörer för att få tillgång till resurser och produktionsmedel. Skomakaren skulle för år tillbaka hämta de garvade skinnen från andra säljare och sedan använda dem för att tillverka sina skor utan att göra det själva.

Idag har den globala marknaden utvecklats för att omvandla och ge form åt detta koncept, vilket ger det ett nytt namn "outsourcing." Att dela ut delar av din affärsverksamhet till pålitliga partners har varit en vanlig praxis för de flesta företag under lång tid.

Men många företagare och entreprenörer, särskilt kopplade till små och medelstora industrier, är skeptiska till att lägga ut sina affärsprocesser på entreprenad. Det är synd eftersom fel information och missuppfattningar om outsourcing bara orsakar det.

Kanske kommer du att bli lite mer säker på att veta hur mycket organisationer använder det!

  • För närvarande är 72 % av alla IT-processer outsourcade
  • HR-outsourcing ligger på 47 % medan 42 % av finansiella tjänster går till tredjepartsentreprenörer
  • Av alla banktjänster i helpdesk innehas 40 % av utlagda arbetare
  • 54 % av organisationerna lägger ut sina kundtjänstansvar

Nu ska vi komma in på de missuppfattningar som är vanliga hos företagare och företagare. Alla kommer att bemötas med fakta så att den verkliga bilden kommer fram.

De största missuppfattningarna om outsourcing – och varför de är fel!

Endast stora företag kan outsourca

Det är ett av de mest betydande misstagen som förföljer outsourcingbranschen. Men enligt fakta är det helt fel!

Redan 2014 hade cirka 60 % av de brittiska små och medelstora företagen använt outsourcade IT-tjänster för sin verksamhet. Ytterligare 65 % använde outsourcad personal för att möta utmaningarna med att hitta kvalificerad arbetskraft.

Outsourcing är flexibelt och kan anpassas till både stora och små industriers behov. Om du är en småföretagare kommer du att ha ett litet team som jobbar åt dig medan det blir större för stora företag.

Det är den enda skillnaden!

Outsourcing-partners kan inte litas på

Du kommer att bli förvånad över att veta att 78 % av företagsägarna känner sig positiva till sin relation med outsourcingpartners, vilket framgår av en Deloitte-undersökning.

Även om någon kan möta en negativ upplevelse med en specifik partner, betyder det inte att alla outsourcingtjänster är opålitliga. Idag hade outsourcingbranschen förändrats för att återspegla kvaliteten och enastående prestanda. Du kan hitta en outsourcingpartner som du kan lita på och utveckla en långsiktig relation med.

Gör bara din tidigare forskning, kontrollera deras erfarenheter och tidigare projekt, be om referenser och kommunicera öppet för att hitta en pålitlig partner.

Det är dyrt och tar tid att installera

Outsourcing hjälper till att eliminera omkostnader och driftskostnader och blir billigare än att underhålla interna processer. 59 % av företagen lägger ut sin verksamhet på entreprenad för att spara kostnader.

Du kan koncentrera dig på din kärnverksamhet och fokusera på att utöka din verksamhet eller utveckla nya produkter med sparade pengar och tid.

Tid är en viktig faktor för alla företag eftersom det leder till försäljning och i slutändan till vinst. Outsourcingpartners är tänkta att leverera resultat och kan sätta upp hela systemet inom en månad.

De har en lättillgänglig infrastruktur och resurser som hjälper dem att uppnå omedelbara resultat.

Det är svårt att utbilda utkontrakterade arbetare

Många outsourcingbyråer finns i olika länder, och det kan vara utmanande att utbilda dem enligt dina mål. Det kan undvikas genom att anlita ett företag från ditt geografiska område som kan resa till din institution under utbildningsperioden.

Tredjepartsarbetarna kommer att vara skickliga på sin uppgift, och de behöver bara bekanta dem med ditt företags principer, vilket tar kort tid.

Jag klarar det själv!

Den komplexa och massiva mängden uppgifter som är förknippade med ett företag är inte alltid möjliga att hantera internt, särskilt för små och medelstora företag.

De kan få extra kostnader, sakna resurser, infrastruktur, arbetskraft för att upprätthålla en avdelning som redovisning. Det avskräcker dem också från de huvudsakliga affärsaktiviteterna och målen.

Det är anledningen till att 57 % av företagen outsourcar för att kunna fokusera på kärnverksamheten. Ytterligare 47 % är beroende av det för att lösa sina kapacitetsproblem.

Ett företag blomstrar genom meningsfulla partnerskap och behöver hjälp av andra parter för att fungera kostnadseffektivt och tillfredsställande. Att lägga ut dina processer på entreprenad och upprätthålla en lean approach är vägen att gå!

Kulturella skillnader kan inte lösas

Det är sant att anlita en outsourcingbyrå ​​från ett annat land kan ta upp frågor om kulturella skillnader. Det kan lösas genom att ha en rådgivare som kan vägleda kulturen hos din outsourcingpartner.

Ett annat sätt att övervinna detta problem är att gå för ett partnerskap med ett outsourcingföretag, som ligger närmare när det gäller kulturella skillnader och avstånd.

Det är också intressant att notera att det idag finns en global arbetskultur som inte är begränsad till länder eller kulturer. Outsourcingföretag i de baltiska staterna (Litauen, Lettland, Estland) bedriver framgångsrikt verksamhet från länder som USA och Storbritannien.

Så det finns inte mycket att frukta för kulturella skillnader!

Jag kommer inte att ha kontroll över processerna

Det är ett av målen med outsourcing! Missförstå oss inte, men du lägger ut på entreprenad så att du inte behöver hantera alla dessa uppgifter själv!

Det är sant att du inte kommer att kontrollera arbetarna själv, men du kan alltid kommunicera och kontrollera framstegen. Teamet som arbetar för dig har bara ett mål i åtanke: att ge dig det bästa och det kan hända även utan ditt engagemang.

Du kommer alltid att ha kontroll över vad du vill och hur du vill, vilket kommer att följas av din partner.

Slutsats

Outsourcing har kunnat skaka om nästan alla missuppfattningar och desinformation som genererats kring det de senaste åren. Du har fakta och siffror nu så att du kan bestämma själv!

Baltic Assist är en pålitlig partner för små och medelstora företag som vill flytta sin verksamhet till en miljö med lägre kostnader. Kontakta oss att ha en gratis konsultation om outsourcingmöjligheter för ditt företag.