Fallstudier

Fallstudie — Nordgreen x Baltic Assist Partnership

Baltic assist x nordgreen partnerskap

Synergin mellan outsourcing och intern dynamik

 

Översikt

At Baltic Assist, vi är dedikerade till att hjälpa kunder att hantera den dagliga affärsverksamheten och driva affärstillväxt. Vi är stolta över att dela ännu en fallstudie som drivs av partnerskap och en gemensam vision om excellens.

Nordgreen är ett prisbelönt B-bolagscertifierad e-handelsplattform specialiserad på skandinaviska modeklockor och accessoarer. Känd för sitt engagemang för både oklanderlig design och hållbarhet, har Nordgreen skapat sig en nisch på marknaden. Varumärkets unika erbjudande ligger i dess fusion av äkta skandinavisk estetik, högkvalitativ kvalitet och en överkomlig prislapp.

Nordgreen sticker ut från konkurrenterna och kämpar för hållbarhet genom sin "Program för att ge tillbaka." Detta initiativ gör det möjligt för kunder att bidra till olika saker relaterade till hälsa, utbildning och miljö. Genom att samarbeta med uppskattade icke-statliga organisationer som Pratham UK, Cool Earth och Water for Good säkerställer Nordgreen att varje köp ger köparen möjlighet att stödja en sak av deras val.

Nordgreen har ett team på 20 yrkesverksamma, och under de senaste 1,5 åren har vi arbetat med företaget för att hjälpa dem med de kritiska affärsprocesserna: redovisning, lönehantering, ekonomistyrning och dataanalys.

Norgreen klockor

Utmaningar

Nordgreen kontaktade oss efter en rekommendation från ekonomichefen för ett annat företag med en tydlig uppsättning mål i åtanke. 

Deras främsta motivation var att effektivisera och optimera sina operativa processer, särskilt med fokus på att förbättra effektiviteten och transparensen i finansiella transaktioner.

Vi är glada över Nordgreens beslut att samarbeta med oss ​​och etablera ett partnerskap som inte bara uppnår operativa mål utan också betonar ett professionellt och effektivt förhållningssätt.

Lösningar

För att hjälpa Nordgreen att ta sig an utmaningarna har vårt team på Baltic Assist tillhandahållit en rad tjänster.

Samarbetet innebar nyckelkomponenter av redovisning, finansiell kontrolloch uppgifter analytics, totalt cirka 120 timmars finansiella tjänster per månad, kompletterat med ytterligare supporttimmar dedikerade till dataanalys.

Vi hjälper kunden genom att tillhandahålla följande tjänster:

 • Finansiell redovisning och avstämning av banktransaktioner
 • Ekonomisk redovisning och avstämning av försäljningstransaktioner via olika försäljningskanaler/plattformar/webbshoppar
 • Ekonomisk redovisning och avstämning av varulager
 • Ekonomisk redovisning av utgiftsrapporter, kreditkortsutgifter
 • Uppskattning och redovisning av periodiseringar
 • Redovisning och avstämning av lån och räntor
 • Upprätthålla och uppdatera register för anläggningstillgångar, redovisning av avskrivningar
 • Upprättande och bokföring av löner
 • Betalningshanteringstjänster
 • Upprättande av delårs-/specifika/årsrapporter
 • Finansiell redovisning av royalties, provisioner och andra utgifter
 • Avstämning och uppföljning av kundfordringar
 • Upprättande av kassaflödesprognos och tillhörande analys
 • Avstämning och uppföljning av leverantörsreskontra, hantering av Corpay
 • Statistisk rapportering och försäkran om efterlevnad inom statliga myndigheter
 • Kontakt med revisorer och upprättande av delårs- och bokslutshandlingar för revision
 • Beräkning, avstämning och rapportering av moms i Storbritannien, DE och DK, moms EU-försäljningsrapporter, One Stop Shop-moms

Resultat

"Vi hade andra externa partners tidigare, men sett till kvalitet och tillförlitlighet har detta varit den i särklass starkaste lösningen för NordGreen. Det var fantastiskt att arbeta med ett ungt team som är kompetent inom olika områden." – Michael Christensen, Nordgreen.

Under våra 1,5 år av samarbete har vi skapat och förbättrat massprocedurer för att skärpa finansiell kontroll och noggrannhet i rapportering av siffror och information till ledningen. 

Några av våra många miniprojekt inkluderar:

● Skapande av en ny kostnad för sålda varors redovisningsmetod för att anpassas till verkligheten och ledningens förväntningar.

● Implementering av gäldenärsjaktförfarande som förbättrar den övergripande kassaflödessituationen.

● Halvautomatisering i momsredovisning i både Danmark och EU (One-stop shop).

● Lösa "mysterier" dolda i automatiserade Gateways-transaktioner - vi har dykt in i alla systemmappningstransaktionsflöden.

● Uppdatering av Nordgreen Finance Playbook med information om de viktigaste processerna.

● Att ta fram lösningar för kassaflödesfrigöring (förhandla med leverantörer, skapa betalningsplaner med skattemyndigheter etc.).

Medan han reflekterade över vårt arbete tillsammans delade Michael:

"Baltic Assist-teamet har också investerat mycket tid i att förstå företagets struktur och verksamhet. Det var viktigt att ha outsourcingpartners som fungerar som ett internt team. Det var lätt att få förtroende direkt på grund av deras kunskaper. hur på marknaden och effektiv kommunikation."

Stort tack till Nordgreen för förtroendet – vårt team är glada över att fortsätta arbeta med dig och stödja dina affärsmål!