Fallstudier

Fallstudie – True Gum x Baltic Assist partnerskap

TrueGum fallstudie Baltic Assist

upplyft affärsexpansion genom strategiskt finansiellt partnerskap

 

Översikt

Oavsett bransch är effektiva processer avgörande. Här på Baltic Assist, vi är glada över att ta hand om våra kunders behov och säkerställa sömlös verksamhet för företag av alla slag, precis som vi gjorde för vår kund Äkta tuggummi.

True Gum grundades 2017 i Köpenhamn, Danmark, och skapar plastfritt, veganskt och biologiskt nedbrytbart tuggummi och växtbaserade mynta fria från socker, och erbjuder ett snällare alternativ för kunderna och planeten.

Vi började arbeta med företaget 2018 och då började vårt samarbete med True Gum med grundläggande redovisningsuppgifter. Företaget fortsatte att expandera och 2022 anställde de en intern Head of Accounting & Finance. Vi fortsätter dock vårt samarbete och hanterar en betydande del av bokföringsuppgifterna.

 

Utmaningar

Innan True Gums grundare Jacob Sand Motzfeldt slog sig ihop med oss ​​tog han personligen hand om alla redovisningsuppgifter. Eftersom det var relativt ny inom redovisning var det tidskrävande.

Utmaningen dök upp när Jacob märkte att hanteringen av redovisningsuppgifter började hopa sig, vilket gjorde det svårt att fokusera på företagets tillväxt.

Teamet började sedan leta efter en redovisningspartner, och baserat på en rekommendation från en av våra kunder kontaktade True Gum vårt team för att hjälpa dem.

 

Lösningar

Eftersom True Gum kontaktade oss tidigt var den initiala implementeringen smidig, med fokus på några allmänna redovisningsuppgifter.

Vårt samarbete med kunden har utvecklats i takt med deras företags tillväxt. I de inledande skedena, när True Gum verkade med färre kunder, månadsposter och en enda bank, spelade vi på Baltic Assist en betydande roll i deras redovisningsfunktion.

Vi ansvarade för uppgifter som:

  • daglig bokföring,
  • månadsstängning,
  • MOMS,
  • betalningsförberedelser,
  • och lönehantering.

När True Gums organisation expanderade och omfattade tre företag i två länder, ökade komplexiteten i deras finansiella verksamhet. Som svar på denna tillväxt tog True Gum in en intern chef för redovisning och ekonomi 2022 för att övervaka planeringen.

Medan vissa uppgifter övergick internt, behöll Baltic Assist en avgörande roll, särskilt inom bokföringen. Intressant nog har våra uppmätta timmar av samarbete intensifierats, vilket visar på den fortsatta betydelsen av vårt partnerskap för att stödja True Gums växande ekonomiska behov.

 

Resultat

”Jag uppskattar Baltic Assits flexibilitet och serviceminded. Det känns som en förlängning av vårt team.” – Jacob Sand Motzfeldt, medgrundare på True Gum

True Gum har arbetat med vårt team i fem år nu och har mer tid att fokusera på att växa sin verksamhet. Vi sköter fortfarande de flesta av deras bokföringsuppgifter och vårt partnerskap har vuxit sig ännu starkare.

När det gäller tidsinvesteringar innebär vårt månatliga samarbete med True Gum i genomsnitt:

  • True ApS (Danmark): cirka 130 timmar per månad.
  • True Company GmbH (Tyskland): cirka 45 timmar per månad.
  • Group 472 ApS (holdingbolag, Danmark): cirka 2 timmar per månad.

Vårt engagerade team, bestående av en finansiell revisor, senior finansassistent och junior finansassistent, arbetar aktivt med projektet och säkerställer sömlöst ekonomiskt stöd och bidrar till True Gums fortsatta tillväxt och framgång.

Vi är glada över att vara en del av True Gums resa, stödja deras expansion och bidra till deras framgång genom att ta hand om viktiga ekonomiska uppgifter.