Nyheter

Efterlevnad och konsten att outsourca

1393382:3

När du driver ett företag kommer du in i det eftersom du älskar din slutprodukt och vill få kontakt med din idealkund. Ja, det är mycket organisatorisk aktivitet och pappersarbete som följer med det, men arbetet är värt det. Ett område där många företag nu tänker igen på sin balans är frågan om efterlevnad. Det är en som inte kommer att försvinna om du försöker sopa den under mattan, och det kan få allvarliga konsekvenser om det blir fel.

Finns det problem med outsourcing?

Allt fler företag bestämmer sig för att lägga ut stora delar av efterlevnadsarbetet på entreprenad för att frigöra tid och resurser. Det låter dem se lite ljus i slutet av papperstunneln och fokusera mer tid på det de är bäst på. Det finns dock en oro varje företag tar upp när de går den här vägen.

Du kan lägga ut arbetet, men inte ansvaret

Idén med att lägga ut en tidskrävande process på entreprenad är fantastisk; det tror vi alla! Men problemet kommer när du kommer ihåg att du fortfarande är ansvarig för att säkerställa efterlevnaden. Detta kan försätta dig i den föga avundsvärda situationen att du betalar någon annan för att göra något men att du hamnar i varmt vatten om de får fel. Med detta i åtanke, borde du överhuvudtaget överväga att outsourca efterlevnad?

Att lägga ut administrativa funktioner på entreprenad är mycket strategiskt

Det fantastiska med efterlevnad är att det är praktiskt taget helt administrativt. Det betyder att med rätt processer och procedurer på plats är det osannolikt att någon specialist är inblandad. Även om det krävs ett skarpt öga för detaljer och ett exakt sätt, är det osannolikt att du behöver din CTO för att förklara ett tekniskt koncept. Konsten att outsourca är att bara göra det om det sparar din tid och frigör viktiga resurser. Om du har en specialist på hög nivå, senior personal involverad i efterlevnad, måste du ändra på det. Det här är de människor vars tid bäst ägnas åt att göra det de är bäst på, bara för att andra människor inte kan göra det.

Genom att inse att någon utanför ditt kärnteam kan ta hand om det, har du tagit det första steget i att framgångsrikt outsourca en stor mängd arbete.

Outsourcing tar bort flaskhalsarna och driver tillväxt

Du kanske inte känner att det är dåligt att träffa din högsta ledningsgrupp med alla händer eftersom du får alla att samlas. Tänk nu på vad som skulle hända om de var tvungna att följa med varje år i flera veckor åt gången enbart för att diskutera efterlevnad. Du tar inte bara bort dina seniora personer från de dagliga uppgifterna som gör att ditt företag växer. De kommer också att bli mindre tillgängliga för team som de hanterar, vilket kommer att påverka alla aspekter av ditt företag. Det kan snabbt skapa flaskhalsar och sätta käppar i hjulet för din produktiva och kreativa produktion.

Föreställ dig nu att dina konkurrenter inte behöver gå igenom den här processen varje år, och du kommer att se att du utsätter dig själv i underläge. Det värsta av allt är att det är en som mestadels är konstgjord och av ditt eget skapande eftersom du do har resurser att konkurrera. De används bara för en uppgift som lätt kan läggas ut på entreprenad.

Expertis är det bästa sättet att säkerställa 100 % efterlevnad

Med all den goda viljan och det hårda arbetet i världen, om ditt team inte är flytande i de senaste reglerna och förordningarna, kommer du helt säkert att glida upp på vägen. Komplexiteten i efterlevnaden ökar hela tiden. Det betyder att inte bara uppgifterna blir mer komplicerade, det kan också bli allt svårare att förstå dina skyldigheter. Ett externt team som är specialiserat på konsten att följa efterlevnad kommer att känna till den senaste utvecklingen. Det kommer att säkerställa att dina ansträngningar alltid pekar i rätt riktning.

Det kommer också att finnas möjlighet att göra en mer detaljerad sökning och identifiera experter som har arbetat inom ditt område. Även om efterlevnad mestadels är en administrativ funktion, kommer förtrogenhet med detaljerna i din bransch att vara en klar fördel.

Upptäck rätt personlig passform för ditt företag

Du vill se teamet du lägger ut till som din efterlevnadsansvarig som råkar arbeta utanför anläggningen. Det betyder att när du kommer för att hitta rätt passform måste du tänka på hur de kommer att integreras i din organisation. Kom ihåg att personer som utför rollen eftersom de måste passa in i din organisation sömlöst. Tillgång, frågor och lite utredning är allt de kommer att behöva, så välj någon du känner dig bekväm med att arbeta nära.

Outsourcing är en kostnadseffektiv strategi som består av två delar.

Inte bara kommer du att spara tid och ansträngning genom att få en expert att göra huvuddelen av arbetet åt dig, utan det kan också spara pengar. Det finns i två former:

  • Genom att betala människor för att göra det de är bäst på får du maximal avkastning från din viktigaste resurs – din personal.
  • Genom att anlita en expert säkerställer du att du inte råkar ut för ändringar i regelverket som kan leda till att du oavsiktligt inte följer reglerna.

Dessa två viktiga delar kombineras för att skapa en strategi som låter dig utnyttja din tid, pengar och ansträngning på bästa sätt. I slutet av dagen handlar det om att spela efter dina styrkor.

En objektiv blick är ofta den enklaste vägen framåt

Det sista att säga om outsourcing är att om du hittar rätt passform för din organisation får du en objektiv titt på efterlevnad. Det kan vara frestande att välja en ledande personal inifrån som din efterlevnadsansvarig. Huvudfrågan är att detta snabbt kan orsaka svårigheter för dem att bedöma var du behöver förbättra dig som företag objektivt.

Genom att ge en tredjepartsexpert uppdraget att följa efterlevnad kan du få en objektiv bedömning som kan avslöja alla möjliga saker. Det är mycket bättre för dem att hitta dem än tillsynsmyndigheter, så omfamna deras feedback och input.