Nyheter

Dataintrång, nätfiske: Hur det påverkar B2B-företag, hur kan man förhindra det?

Nätfiske

Cybersäkerhetsfrågor som dataintrång och nätfiske blir allt viktigare – särskilt när det kommer till B2B-företag.

Eftersom så många företag har flyttat online under det senaste året är insatserna för att få din data stulen lika hög som aldrig förr.

Därför är det viktigt att diskutera några sätt att hjälpa ditt företag att förhindra cybersäkerhetsbrott som dataintrång eller nätfiske.

Vad är dataintrång?

B2B-företag är vanligtvis de som lagrar stora mängder data – om sina produkter, kunder, anställda osv.

Därför är all denna information utsatt för dataintrång.

Dataintrång uppstår när en hackare bryter sig in de databaser och läcker informationen lagras i dem – oavsett om det är IP-adresser, lösenord, bankinformation etc.

En viktig sak att komma ihåg här är att även i de flesta databaser är lösenord krypterade. Det finns sätt att kringgå krypteringen.

Därför bör du Använd aldrig samma lösenord på mer än en webbplats för att undvika att bli offer för ytterligare cybersäkerhetsbrott.

Vad är nätfiske-e-postmeddelanden?

Nätfiske-e-post är förmodligen det vanligaste cybersäkerhetsbrottet.

Tänk på det – oavsett om det var ditt arbete eller din e-post så har du förmodligen fått minst ett eller två nätfiske-e-postmeddelanden hittills.

Vad alla har gemensamt:

  • De är till synes trovärdiga. Du kan få ett e-postmeddelande från ett annat företag med deras logotyp och inloggningsuppgifter bifogade, vilket gör att det ser ut som ett helt legitimt e-postmeddelande.
  • Du ombeds följa en viss länk eller ge specifik information. På ett mycket professionellt sätt skulle avsändaren av ett nätfiske-e-postmeddelande uppmana dig att klicka på en bifogad länk eller svara med personlig information.
  • En känsla av brådska. Vanligtvis rekommenderas du att svara på ett e-postmeddelande så snart som möjligt för att undvika problem.

Det enda målet med nätfiske-e-post är att skaffa din data. Därför måste du vara försiktig och skydda din personliga information från potentiella brottslingar.

När du får misstankar om att ett e-postmeddelande du fått kan vara ett nätfiske, radera det omedelbart och ändra ditt e-postlösenord.

Hur förhindrar man dataintrång och nätfiske?

Medan företag inom nästan alla sektorer kan bli offer för dataintrång och nätfiske, kan vissa saker göras för att förhindra dessa cyberbrott.

Följ dessa steg för att vara säker online:

  1. Investera i kraftfull cybersäkerhetsprogramvara för ditt företag. Det inkluderar antivirusprogram, säkra VPN (ett virtuellt privat nätverk), lösenordshanterare och mer.
  2. Om ett e-postmeddelande verkar misstänkt, radera det. Informera dessutom dina kollegor om potentiella nätfiskeattacker.
  3. Stäng av dina enheter när du har arbetat klart med dem. Det kommer att förhindra hackare från att installera skadlig programvara på din dator eller någon annan enhet.
  4. Ställ in kryptering till dina USB-minnen.
  5. På företagsnivå – skapa ett team som kommer att ansvara för att hantera cybersäkerhetsfrågor.
  6. Informera dina team om potentiella cybersäkerhetshot.
  7. Radera all känslig information från din enhet när du inte längre behöver den.