Fallstudier

Ekonomistyrning för växande företag — MATE.Bike och Baltic Assist fallstudie

Finanshantering

Översikt

Vi delar gärna med oss ​​av ytterligare en framgångsrik fallstudie som belyser hur Baltic Assists ekonomiska förvaltning har spelat en avgörande roll för att främja vår kunds tillväxtresa.

Låt oss presentera dig för MATE.Cykel – ett danskt företag som grundades 2016 av syskonen Christian Adel Michael och Julie Kronstrøm Carton. 

MATE.Bike sticker ut på marknaden för sin sömlösa blandning av modern dansk estetik och ingenjörskonst. MATE.Bike är specialiserat på design, tillverkning och försäljning av e-cyklar och har etablerat sig som ett erkänt varumärke synonymt med högkvalitativa produkter.

Med ett team på 15 engagerade anställda är MATE.Bike fast beslutna att sätta nya standarder för innovation och kundnöjdhet inom e-cykelbranschen.

Redan 2019 kontaktade MATE.Bike vårt team för redovisningstjänster. Med fem års samarbete har vi etablerat ett starkt partnerskap och hjälpt vår kund att effektivisera sina finansiella processer, så att deras team kan fokusera mer på produktutveckling och kundengagemang.

MATE.cykel

Utmaningar

MATE.Bike kontaktade vårt team, och deras främsta utmaning kretsade kring behovet av pålitlig ekonomisk förvaltning för att stödja deras växande verksamhet.

Vårt team rekommenderades till kunden av ett av de danska SMB-företagen som tidigare har lagt ut sin redovisning till Baltic Assist.

Vi presenterade vårt team och arbetsflöde för MATE.Bike innan vårt samarbete, och vi började snart arbeta tillsammans. Medan kunden hade initiala oro över vårt team som hanterade det danska språket och lagstiftningen, visade vi gärna vår expertis och bekämpade eventuella tvivel tidigt.

För att få igång vårt samarbete satte vi upp mål, inklusive att definiera ett Service Level Agreement (SLA) för månatliga bokstängningar, samt effektiv hantering av leverantörer och betalningar.

Baltic Assist-lösningar

Lösningar

För att möta MATE.Bikes behov av pålitlig ekonomisk förvaltning föreslog vi en omfattande redovisningslösning skräddarsydd för våra gemensamma mål.

Först och främst utsåg vi en teamledare och en revisor för att arbeta med MATE.Bike, vilket säkerställer sömlös drift och snabb kommunikation.

Våra huvudsakliga arbetsuppgifter att arbeta med kunden inkluderar:

  • Finansiell redovisning
  • Bokföring i full omfattning
  • Registrering av betalningar
  • momsredovisning
  • Revisionshjälp och andra ad hoc-uppgifter. 

Från och med idag ägnar vi cirka 120 timmar varje månad för att täcka MATE.Bikes redovisningsbehov, vilket säkerställer noggrann uppmärksamhet på detaljer. 

För förbättrat arbetsflöde integrerar vi användarvänliga system som Corpay och Expensify. 

Resultat

När vi reflekterade över vårt samarbete betonade MATE.Bike vårt teams snabba hantering av leverantörsfakturor, betalningshantering och konteringar som väsentligt bidrog till att MATE.Bikes finansiella verksamhet fungerade smidigt.

Vi är glada att dela att MATE.Bike är ivriga att rekommendera vårt team till andra på grund av vår lyhördhet och proaktiva inställning till att ta ansvar för uppgifter och säkerställa starka interna kontroller.

”Det jag uppskattar mest är en väldigt bra relation med alla människor jag har varit i kontakt med. Baltic Assist är alltid mycket lyhörd och hjälpsam. Jag känner att de gör allt för att hjälpa till och inte bara tittar på scheman och avtal.” — Lars Hamann, CFO för MATE.Bike