Nyheter

Hur Baltic Assist blev det första B Corp i Litauen

1:a B-kåren i Litauen

Företagen har ett ansvar att betala det vidare. B Corp-certifieringen är en av dagens mest pålitliga verifieringsmetoder för miljömässig hållbarhet och affärstransparens.

Som sådana är vi stolta över att kunna meddela att vi nyligen uppnått B Corp-certifieringen för Baltic Assist. Om du är osäker på vad den här certifieringen betyder för dig, fortsätt läsa för att lära dig mer om hur den fungerar.

Vad är B Lab och B Corp-certifiering? 

B Lab är en ideell organisation och råd som avgör om en verksamhet är hållbar eller inte. Deras tillsynsråd analyserar detaljer som transparens, inkludering och miljömässig hållbarhet.

Företag av olika storlek har olika bedömningar eftersom de står inför olika utmaningar. Men B Lab har samma mål – att se till att företag deltar i att skapa en mer hållbar framtid. B Labs kriterier fokuserar på tre huvudfaktorer:

  • Uppvisar betydande sociala och miljömässiga prestationer
  • Säkerställa juridiskt engagemang och ansvarsskyldighet för alla intressenter, kunder och anställda
  • Att åta sig att fullständig transparens genom en offentlig profil

Om ett företag uppfyller alla dessa krav kommer B Lab att godkänna dem för en B Corp-certifiering. Denna certifiering visar en djup engagemang för att främja sociala och miljömässiga förändringar. Det är ett kraftfullt sätt att bygga upp förtroende hos både affärspartners och dagens kräsna kunder.

Hur vi uppnådde vår B Corp-certifiering 

"Vår affärsstrategi bygger på transparens och ansvarsskyldighet. Sådana värderingar är mycket viktiga i BPO-branschen eftersom ditt team i många fall representerar kunden. När vi hörde talas om en sådan community från våra uppskattade kunder tvekade vi inte att gå med i det här är definitivt något vi vill vara en del av för att förbättra vår verksamhet i framtiden." — Edvinas Saviciunas, marknadschef på Baltic Assist. 

Efter ett års hårt arbete blev Baltic Assist den första B Corp-certifierade verksamheten i Litauen. Medan vi verkar från Litauen och Polen, sträcker sig vår kundbas över flera kontinenter. Vi arbetar med människor över hela Norden, Västeuropa, USA, Storbritannien och Australien.

Samtidigt som vi alltid arbetade mot hållbara lösningar insåg vi att vi inte hade skrivit in våra värderingar i vår policy. Att beskriva våra värderingar i officiella dokument var en viktig del av att kommunicera till våra kunder och partners vad vi bryr oss om.

De viktigaste anledningarna till att vi sökte en B Corp-certifiering var:

  • Att gynna vårt samhälle och ge tillbaka
  • Bygga förtroende och ansvar mellan oss själva, våra partners och våra kunder
  • Få kontakt med likasinnade företag som delar liknande värderingar
Baltic Assist spelväxlare

B Corp-certifieringen är holistisk och fokuserar på att förbättra alla sammanlänkade delar av att driva ett företag. Det räcker inte att använda grönare produktmaterial eller hålla intressenter ansvariga. Alla pusselbitarna måste samarbeta för att ge en kraftfull effekt.

Vi hoppas kunna skapa mer intresse för rörelsen och inspirera företag att ta ekonomiskt och miljömässigt ansvar.

Vad B Corps betyder för hållbarhet i näringslivet 

Visste du att minst 84 % av kunderna säger dålig miljöpraxis få dem att känna sig främmande från ett företag? B Corp-certifiering är en viktig komponent för att bygga förtroende hos både företag och kunder.

Hållbarhet håller sakta på att bli den nya normen för företag världen över. Nästan hälften av företagen erbjöd aktivt miljövänliga produkter och tjänster år 2023. Ytterligare 43 % av företagen flyttar till anläggningar som är resistenta mot klimatförändringar. Vi är stolta över att göra vår del för att skapa en ljusare och hälsosammare framtid för de människor vi servar och arbetar med.

Vårt mål är att behålla vår certifiering och skapa en ringeffekt i hela vår bransch. Vi är engagerade i ansvarighet, transparens och ständiga förbättringar i vår affärsverksamhet.

Är du redo att gå med i B Corp-rörelsen?

B Corp-certifieringen är hur du berättar för kunder och partners att du menar allvar med förändring. Vi på Baltic Assist letar alltid efter nya och innovativa sätt att göra världen till en bättre plats.

Om du aktivt arbetar för att bli transparent och hållbar, gå med i rörelsen. Med finansbranschen som fortsätter att utvecklas socialt och tekniskt, det är dags att utvecklas rätt tillsammans med det.

#BTheChange

organisation för ansvarighet och öppenhet