Nyheter

Hur man ökar produktiviteten genom att arbeta hemifrån

8533172:3

Har du någonsin haft sådana dagar då du känner att du inte kan komma igång? Är du trött på att aldrig komma nära att avsluta din ständigt växande att-göra-lista? Önskar du att du kunde klara ditt arbete hemifrån som ett proffs? Ta en titt på dessa virtuella arbetartips så blir du supereffektiv på nolltid.

9 tips om hur du ökar produktiviteten när du arbetar hemifrån

1. Tidy Desk, Tidy Mind

Det är en fras som alla irriterande chefer har sagt till dig tidigare, men det visar sig att de trots allt hade rätt! Med ett städat skrivbord framför dig blir det färre distraktioner från den aktuella uppgiften. I det ögonblick du har ett berg av pappersarbete spridda överallt, kommer det att spela på dig. Du kommer inte att kunna hitta något när du behöver det, och det saktar i allmänhet bara ner saker och ting. Sträva efter en ren och snygg arbetsmiljö där du bara kan se saker du behöver för att få jobbet gjort. När du väl har gjort det kommer du att kunna ta dig igenom dagen som aldrig förr.

2. Var kortfattad och exakt

Att hålla dina e-postmeddelanden korta och koncisa är ett bra sätt att utveckla klarhet i tankar. Med långa e-postmeddelanden som du ägnar hela eftermiddagen åt att komponera och skriva om, slösar du bara mycket tid och ansträngning. När det kommer till din kommunikation är det allt att vara kortfattad och exakt. Det hjälper dig inte bara att klargöra dina tankar, utan det är också det bästa sättet att få andra människor på samma sida som dig. Skicka ett kort och gott e-postmeddelande till någon så är chansen stor att de kommer tillbaka direkt med de svar du ville ha. Det är kort sagt glädjen att hålla saker kort och koncist.

3. Power Drafting

Har aldrig hört talas om det? Kan det bara förändra ditt arbete hemifrån? Power drafting handlar om att acceptera att komplexa uppgifter är iterativa. Acceptera att ditt första utkast inte kommer att vara så bra och få ner det på papper. När du väl har gjort den eftergiften kommer du att kunna revidera den på nolltid. Häng dig inte på titeln eller den inledande meningen; få ner den på papper och rulla med den. Det är precis vad jag gjorde med den här artikeln, och du njuter av att läsa den, eller hur?

4. Tidsblockering på uppgifter

Tidsblockering är ett fördelaktigt sätt att få saker gjorda. Du har hört ordspråket att ditt arbete utökas för att fylla den tid som finns tillgänglig och det är så sant. Dela upp din dag i 15-minuterssegment så kommer du att kunna få så mycket mer gjort. Det är också ett bra sätt att ge dig själv struktur. Gå inte i fällan att bara ta på dig uppgifter som varar i 15 minuter! Dela upp dina mer komplexa uppgifter i lagom stora bitar så får du dem gjort på nolltid.

5. Spara frågorna

Vi i genomsnitt nästan 50 tankar minut; det är många tankar! Problemet med detta är att du måste konkurrera med dem när du bara vill fokusera på en. Ignorera frågorna ditt sinne ställer om varför du gör något och bara slå igenom. När du väl börjar göra det kommer det snart att bli en vana som du sällan bryter. Detta är utmärkt eftersom det gör att du kan särskilja dina tankar och bara göra det som behöver göras. Börja arbeta med det idag och i slutet av veckan kommer du att känna dig som en maskin!

6. Sluta aldrig när du har fastnat

När du fastnar tenderar du att stanna där, vilket kan vara ett riktigt problem om du har mycket att göra! När du har fastnat i mer än 30 sekunder, varför inte bara hoppa till något annat för ditt nästa 15-minuters tidsblock? Det låter dig vila samtidigt som du är produktiv. Perfekt om du vill vara en av de människor som alltid verkar klara av i alla väder!

7. Belysning är nyckeln

Att ha rätt ljus är viktigt, främst om du arbetar vid en dator för det mesta. Om det är för ljust kommer dina ögon att bli utmattade. Om det är för mörkt, kommer du att anstränga dig för att se. Hitta rätt balans med lite försök och misstag och håll dig sedan till den varje dag. Oavsett vad du går med, släpp in så mycket naturligt ljus du kan. Naturligt ljus gör att du känner dig utvilad och gör att du kan utföra ditt virtuella arbete smartare.

8. Arbeta med musik

Din hjärna behöver stimulans; det går bara inte att komma ifrån det gott folk. Om du upptäcker att du gör en lång repetitiv uppgift är det perfekt att arbeta med musik. Känn inte att du är begränsad till kalkylarksarbete om du vill ha några låtar. När du vill bli kreativ eller göra en brainstorm, då är lite klassisk musik också perfekt. Låt inte din musik skrälla, bara ha den rätt volym för att blockera distraktioner.

Hörlurar är ett måste om du arbetar med andra i en kontorsmiljö. Skapa en spellista med dina favoritlåtar, men kom ihåg att hålla saker avkopplande eller lugnande. Det är nog bäst att lämna tungmetallen vid dörren och välja något med en söt melodi.

9. One Track Mind

Att fokusera på uppgiften är vad det handlar om att vara en superstjärna av att arbeta hemifrån. De människor som alltid verkar vara ett steg före gör just det. Med en mängd konkurrerande intressen som du inte kan ta itu med på en gång, måste du acceptera det. Fokusera på var och en, i sin tur, baserat på prioritet.

Allt du behöver göra är att skapa en enkel steg-för-steg-lista. Gör inte det här först på morgonen för du kommer att sluta uppehålla dig vid vad du gjorde igår. Skriv ut det på en sida av pappret som det sista du gör innan du åker iväg för kvällen. På så sätt kommer du igång när du kommer in genom dörren.

Slutsats

Nu återstår bara att börja omsätta dessa praktiska råd och tips i praktiken. Ge järnet! Och du kommer att se hur din produktivitet när du arbetar hemma ökar. Glad du – glad, din chef! Kolla vår artikel om Hur man håller sig frisk när man arbetar på en dator.