Nyheter

Outstaffing och outsourcing: vad är skillnaden?

Outstaffing och outsourcing

När det gäller att anställa personal finns det två populära alternativ: outsourcing och outstaffing. Båda har förstås för- och nackdelar, men vad är skillnaden mellan dem, och vilken ska du gå efter?

I den här artikeln kommer vi att undersöka outstaffing och outsourcing och diskutera vilket som kan vara ett bättre alternativ för ditt företag och varför.

 

Skillnaden mellan outstaffing och outsourcing

Om du är överväger outsourcing eller överbemanna för ditt företag, kanske du undrar vad skillnaden är mellan de två. Naturligtvis innebär både outsourcing och outstaffing att anställa anställda för att arbeta på distans, men det finns några viktiga skillnader som du bör vara medveten om.

Outsourcing är när ett företag ingår avtal med ett annat företag (som Baltic Assist eller andra) för att tillhandahålla tjänster eller produkter som den annars skulle kunna producera själv. Outstaffing, å andra sidan, är när ett företag anställer anställda från ett annat företag för att arbeta för dess räkning.

Så, vilket är bättre för ditt företag? Det beror på dina behov och preferenser, men vi rekommenderar outsourcingtjänster om du menar allvar med att spara kostnader och öka effektiviteten.

 

Outsourcing hjälper till att minska dina kostnader

En av de främsta anledningarna till att företag lägger ut är för att de vill reducera kostnader. De vill inte spendera för mycket pengar på att anställa anställda och betala dem generösa löner, så de eliminerar dem och ersätter dem med frilansare eller entreprenörer som arbetar på distans. 

Genom att outsourca kan företag spara på hyresavgifter för kontorslokaler och personalförmåner som sjukförsäkring, betald tid och mer. Dessutom gör outsourcing det möjligt för företag att se till att deras verksamhet löper smidigt utan att överutnyttja personal som inte alltid behövs.

På så sätt kan företag öka sin effektivitet och spendera sina sparade pengar på att ytterligare växa sitt företag.

 

Outsourcing är mer lämpat för distansarbete

Outsourcing har blivit ett populärt alternativ för företag av alla storlekar. Det är ett sätt att spara pengar och få jobbet gjort mer effektivt. Och med uppkomsten av distansarbete är det lättare än någonsin att hitta begåvade arbetare från var som helst i världen.

Med dagens teknik kan du ha ett virtuellt team som är lika effektivt som ett team på ett kontor. Dessutom har studier visat att team på distans ofta är mer produktiva än team på traditionella kontor.

A studie av CoSo Cloud avslöjade att 77 % av de anställda som arbetade på distans åtminstone några gånger per månad rapporterade högre produktivitet i sina dagliga uppgifter.

Dessutom ger outsourcing ditt företag flexibilitet eftersom du inte behöver anställa fast personal. Istället kan du anställa medarbetare när du behöver dem, till exempel under hektiska säsonger eller när en del arbete måste utföras akut (t.ex. uppdateringar av webbplatser och andra ad hoc-uppgifter). Efter denna period kan du bara arbeta med denna person om de behövs eller hitta en annan kandidat som matchar dina krav.

 

Outsourcing har stor potential på den litauiska marknaden

Litauen är ett relativt litet land med drygt 2.8 miljoner invånare. Men vad den saknar i storlek, kompenserar den för i potential. Den litauiska ekonomin växer snabbt, och det finns gott om möjligheter för företag att dra nytta av.

Landet har en högutbildad arbetskraft och en konkurrenskraftig levnadskostnad. Litauiska bör definitivt vara på din radar om ditt företag överväger att outsourca. Med sin stora pool av begåvade arbetare och gynnsamma affärsvillkor är Litauen redo att bli en av de ledande outsourcingdestinationerna i Europa. Lär dig på djupet om fördelarna med att lägga ut tjänster till Litauen.

 

Bottom line

Både outstaffing och outsourcing är bra lösningar när du vill anlita extern personal för att slutföra dina uppgifter.

Men om ditt mål är att minska dina kostnader, förbättra effektiviteten och fokusera på distansarbete, kan outsourcing vara ett bättre alternativ för dig!

För att hitta skickliga proffs för att utföra de nödvändiga uppgifterna på ditt företag, överväg outsourcing av litauiska proffs som är redo att erbjuda tjänster av högsta kvalitet för att främja ditt företags tillväxt.