Fallstudier

Effektivisering av finansiell verksamhet — Fallstudie av MONTA och Baltic Assist

Baltic Assist och Monta partnerskap

Översikt

At Baltic Assist, vi är fast beslutna att förbättra våra kunders tillväxtresor med våra outsourcingtjänster, och idag är vi stolta över att kunna visa upp ännu en framgångsrik fallstudie. 

Rida, vår kund i 3 år nu, är revolutionerar laddningslandskapet för elbilar genom att erbjuda en integrerad plattform som driver elbilsinfrastrukturen för förare, företag, städer och elnätet. Deras unika mjukvara lägger grunden för en grönare framtid där hållbarhet möter effektivitet.

Med nära 250 anställda, framstår Monta som en föregångare i branschen och förbinder alla aspekter av elbilsladdningsekosystemet, till skillnad från alla andra konkurrenter. För sina innovativa idéer erkändes de som årets nordiska startup 2023.

Sedan vårt samarbete började 2021 har vi varit upptagna med att stötta Monta's finansiella transaktioner, tillhandahåller väsentliga bokföringstjänster att hantera sin tillväxt effektivt.

Monta-appen

Utmaningar

När Monta kontaktade oss 2021 behövde de stöd för att effektivisera sina bokföringsprocesser till bättre hantera sin finansiella verksamhet.

En av de främsta anledningarna till att Monta valde vårt team var genom tidigare anslutningar och rekommendationer.

Monta hade tydliga mål i åtanke när de samarbetade med Baltic Assist: med deadlines som närmade sig för avgörande uppgifter, strävade de efter att uppnå större effektivitet och precision i sina finansiella operationer, vilket säkerställer att deras mål uppnås i tid.

BA finansiella lösningar

Lösningar

För att möta Montas behov av strömlinjeformade bokföringsprocesser och förbättrad ekonomisk förvaltning, vi tillhandahållit en heltäckande lösning skräddarsydd för deras affärsbehov.

För att säkerställa en smidig process, 2 revisorer och 1 teamledare fick i uppdrag att arbeta nära Monta, för att säkerställa att Monta fick personlig uppmärksamhet och stöd under hela vårt partnerskap.

Med ett genomsnitt på 150 timmar dedikerade till Montas finansiella uppgifter, har vårt teams engagemang stadigt vuxit för att möta deras växande behov.

Våra tjänster täcker viktiga finansiella funktioner som:

  • Fullständig finansiell redovisning
  • Månatliga konsoliderade rapporter
  • Hjälp vid revisioner
  • Löneavstämningar
  • momsredovisning

Dessutom implementerade vi ett nytt affärssystem när vi märkte att det nuvarande inte klarade den ökande arbetsbelastningen. Baserat på vår erfarenhet har vårt redovisningsteam pekat på att Business Central 365 redovisningsprogramvara skulle vara en effektiv uppgradering för framtiden. 

Med ett ökande antal enheter och expansion till utländska marknader banade sådana förbättringar vägen för ett framgångsrikt och pågående partnerskap.

 

Resultat

Vårt samarbete med Monta har lett till påtagliga förbättringar i deras finansiella verksamhet, vilket ökar effektiviteten och förtroendet. Implementeringen av Baltic Assist-tjänsterna har gått smidigt och Monta uppskattar vårt teams anpassningsförmåga och hjälpsamhet.

Sammantaget har vårt partnerskap gjort det möjligt för Monta att fokusera på sin kärnverksamhet samtidigt som vi hanterar finansiell förvaltning med expertis och engagemang.