Nyheter

Virtuella anställda VS frilansare. För-och nackdelar

virtuell anställd

Dedikerad virtuell anställd kontra projektbaserade assistenter, vilken är den mest lämpliga för företag?

Det pågår en ständig debatt i näringslivet. Det kretsar kring att jämföra olika typer av anställda och ta reda på vilken som är bäst. Den här artikeln handlar om de två, utan tvekan mest spännande typerna av anställda i modern tid: engagerade virtuella medarbetare och projektbaserade assistenter (frilansare). Vilket är bättre och råder över den andra, eller är de båda fantastiska på sitt sätt? Det är ett spännande och mångsidigt ämne, så låt oss gå in på det!

Villkor

Dedikerad virtuell anställd – en utlokaliserad anställd som utför specifika kontinuerliga uppgifter åt dig utan att fysiskt dyka upp på ditt kontor.

Projektbaserad assistent – ​​en engångstjänsteleverantör (oftast frilansare) som anlitas för att utföra en specifik uppgift.

Varför är Virtual Employee > Freelancer

Kontinuitet och livslängd

Dedikerade virtuella anställda är bra för långsiktiga partnerskap. De kommer att ha samma egenskaper som en intern anställd (skicklighet, engagemang, tid), men om de köps rätt kommer anställningen av en utlagd virtuell anställd att vara mycket mer kostnadseffektiv. Det kan minska ditt företags anställdas löneutgifter avsevärt.

Så för kontinuiteten måste vi ge poängen till virtuella anställda.

Långsiktiga kostnader

Vi har sammanställt ett datadiagram för att visa skillnaden i kostnader.

Vår undersökning tog data från 40 erfarna frilansande grafiska designers. Den sammanställda grafiken visar de genomsnittliga utgifterna ditt företag skulle behöva överväga om du anställer en projektbaserad assistent för en månad jämfört med att välja en dedikerad virtuell anställd.

 

Virtuell anställd kontra frilansare

Vår undersökning visade att en frilansare i genomsnitt skulle ta ut cirka 2700 euro per månad jämfört med 1900 euro för att anställa en dedikerad virtuell anställd. Under ett helt år kan lönekostnaderna krympa i tusentals och uppåt med 30 %. Dessutom är kostnaderna fasta, medan en frilansare kan höja sina priser.

Om vi ​​pratar om långsiktiga kostnader, 99% av tiden, kan lokala frilansare inte konkurrera med outsourcade anställda.

Kommunikation och hantering av det oväntade

Om du ens är lite erfaren i näringslivet vet du att olyckor, oförutsedda och force majeure händelser kan hända. Du kan behöva snabba justeringar, snabbt beslutsfattande och snabb brainstorming för att komma igenom. Här är ytterligare ett område där de virtuella anställda har en tydlig kant.

Nästan hela tiden arbetar engagerade virtuella medarbetare på samma tider som ditt hemmakontor. De är tillgängliga under rusningstid så att arbetsbelastningshanteringen kan bli mer effektiv och det oväntade – hanteras utan många svårigheter. Precis som med vanliga internanställda har du som arbetsgivare flexibilitet, vilket alltid är bra för verksamheten.

De flesta frilansare kommer inte att erbjuda det.

Mer kontroll över arbetsflödet

Det uppenbara. Du har väldigt lite kontroll över den kreativa processen för en frilansare. När det gäller att göra korrigeringar och justeringar kommer det sannolikt att ta längre tid. Det är en av de främsta anledningarna till att frilansare sällan anställs på lång sikt. Med en virtuell anställd på distans har du stor kontroll eftersom du är deras arbetsgivare och kan tilldela chefer eller seniora specialister att se över deras arbete.

Dessutom, om frilansaren (projektbaserad assistent) är upptagen, men du gillar deras portfölj och vill anställa dem exakt, var beredd på att vänta en lång kö. Ett jobb som tar en vecka eller några dagar att slutföra skulle kunna bli gjort först efter två, tre månader till och med. Det är värt att notera när man mäter fördelarna med att anställa en virtuell anställd eftersom de börjar arbeta i samma ögonblick som du anställer dem.

Frilansare har också sina arbetssätt eftersom de jobbar mest på distans. Det innebär att de kan arbeta på natten eller ha tidigare öppettider, vara tillgängliga på helger, efter öppettider etc. Det kan orsaka fler svårigheter snarare än ge fördelar. Virtual Employees anpassar sig efter vad du gör och inte tvärtom.

Integration i företaget & icke-finansiella värden

Personal- eller specialistutbildning är avgörande för varje organisation som vill växa och bli bättre. Det är därför om du ser långsiktigt måste du investera i anställda genom att göra dem till en del av truppen.

Virtual Employees kan nästan sömlöst integreras i din verksamhet. Du kan använda dem för utbildning, konferenser, bjuda in dem till företagsevent, etc. Eftersom de är som en vanlig anställd som bara arbetar på distans, är de en faktisk del av din organisation. Istället för att bara utföra delegerade uppgifter kan de lägga till sociala förmåner till ditt företag också. Dessa fördelar visas från mun till mun, inlägg på sociala medier och mer.

Sist men inte minst vill vi nämna hållbarhet och livslängd. Om ditt företag letar efter ett sätt att anställa en anställd för en längre tidsperiod (t.ex. 6; 10; 12 månader) eller ett fast långsiktigt schema, kommer pruta med en frilansare inte att ge mycket till bordet .

De flesta outsourcade VE-kontor erbjuder dock flexibiliteten att inte engagera sig i långsiktiga åtaganden, så att du kan undvika problemet med att beskriva ett tillfälligt anställningsavtal. Och ett gratis tips till dig: eftersom det mest effektiva sättet att anställa virtuell anställd är att närvara vid kusten, och du kan undvika en tung skattebörda i ditt land, bör du söka efter virtuella företag för personallösningar som tar en fast avgift (inga avgifter tillkommer ).

Så, för att sammanfatta, VE:s:

  • Betydligt sänkta arbetskostnader jämfört med en frilansare (~30+% om det görs rätt, nearshoring visar sig vara den bästa lösningen)
  • Flexibla arbetstider som kan matchas till ditt kontor
  • Full integration i företaget är möjlig
  • Perfekt för långsiktiga partnerskap, men inget behov av ett långsiktigt engagemang
  • Mindre skattetryck

Varför Freelancer > Virtual Employee

Återigen beror många av dessa faktorer på din förmåga att hantera eller välja medarbetare effektivt. Det är ett mycket realistiskt scenario att nearshoring eller outsourcing inte är rätt för dig, även till en reducerad kostnad. Så på vilka sätt är frilansare det bättre alternativet än virtuella anställda?

Autonomi 

Frilansare arbetar vanligtvis i sin egen takt och tar med sig kvalitet på bästa sätt de vet. Om ditt företag är inom IT, och du behöver engångsjuridik, är du sannolikt inte kunnig inom området. Då är det bäst att lämna arbetet i händerna på proffsen och ge dem självständighet.

Ambition

Projektbaserade assistenter (mestadels frilansare) är ett resultat av den snabbt utvecklande tekniken i slutet av 20-talet och början av 21-talet. Bara i USA finns det nu närmare 65 miljoner av dem. Det skulle vara bäst om du såg på dessa assistenter som ett litet företag (som vanligtvis består av 1 person) som du väljer att anställa.

De är mer drivna att skapa en bra portfölj och göra ett bättre jobb eftersom deras långsiktiga mål är mer beroende av deras dagliga resultat. Om de krånglar till ens en uppgift kan deras rykte falla. Proffs tenderar alltså att ta hand om sina kunder, erbjuda rabatter och försöka växa.

Ingen regelbunden betalning

Varje arbetsgivare vill bara betala för de timmar som deras anställde faktiskt arbetar. Låt oss vara ärliga, betald semester eller betald ledighet är inte dina mest älskade villkor. Frilansuthyrning kan anses vara den mest effektiva anställningen om du har ett inkonstant arbetsflöde.

Frilansare tar vanligtvis betalt per utförd uppgift, och du är inte bunden att betala dem regelbundet. Det kan vara ett plus för vissa företag.

Behöver du siffror för att övertyga dig? Så låt oss säga att du driver ett värdepappersföretag och försöker publicera en tidning. Du behöver en copywriter/redaktör för att förbereda innehåll.

Det skulle kräva två månaders arbete (till exempel)

Det behövs ingen annan publikation

Publiceringskostnader ignoreras

Varför anlita en VE copywriter på heltid, när du kan välja ett mycket mer rimligt prissatt alternativ för anställning? Se diagrammet för detaljerad information

Virtuell anställd kontra frilansare

 

Uppgifterna som togs för den blå kolumnen var den genomsnittliga avgiften för närliggande VE:er i Baltikum (1,8 tusen euro per månad). Kostnadsgenomsnittet för frilansande copywriter beräknades genom att fråga 20 olika copywriters.

Så kort sagt, dessa är de mest anmärkningsvärda frilansarproffsen:

  • Mer självständighet och självständighet
  • Du har generellt sett mer kontroll när du anställer dem
  • Ambition och uppmärksamhet på detaljer
  • Behöver betalas per utförd uppgift
  • Om specialisten väljs rätt, sparar du uppemot 40% per projekt

Slutsats

Det är vår fasta övertygelse att båda dessa typer av anställda kan vara lämpliga för företag. De är dock fundamentalt olika. Medan projektbaserade assistenter skulle kunna sträva efter allmän kunskapskrävande eller kortsiktig slutförande av uppgifter och uppmärksamhet på detaljer, är de ingen match för dedikerade VE:er när det gäller kontinuitet och tillgänglighet. Det saknas också garantier med en frilansande projektbaserad assistent, medan en virtuell anställd representerar dina intressen med större försiktighet.

Du måste plocka ditt gift.

Gillade artikeln och vill diskutera virtuella eller utlokaliserade assistansmöjligheter på distans? Skriv gärna en rad till oss, och vi pratar gärna!