Ekonomiska nyheter

Varför behöver ett företag en CFO?

CFO

Stark ekonomisk förvaltning är något som alla företag behöver för att överleva under svårigheter, trivas när alla affärsmål är uppfyllda och fortsätta att förbättras framåt.

Det är därför företag på allvar med att sticka ut på marknaden investerar sin tid och kraft i att anställa en kompetent finanschef (CFO).

Baserat på Rapporten "Framtidens CFO". av Institute of Management Accountants (IMA) och Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), kommer CFO:ernas betydelse bara att öka under de kommande 3-5 åren.

Det verkar bara naturligt eftersom med hjälp av finanschefen kan företag bygga bron mellan företagets grundare, aktieägare och kunder.

För att lära dig HUR, fortsätt att läsa artikeln, eftersom vi kommer att dela de viktigaste anledningarna till att det är nyckeln till att anställa en kompetent CFO för nästan alla företag där ute.

Erbjuder rätt finansiella modell för din affärsstrategi och mål

Låt oss börja från grunderna, något som alltför många företag förbiser.

För att driva ett företag effektivt måste du tillämpa rätt finansiella modell. CFO är någon som kan hjälpa dig att göra det genom att analysera viktiga finansiella processer som budgetering, strategisk planering och mer.

Med rätt finansmodell blir det smidigare att lägga upp en plan för företagets framtid.

ROI för att anställa en CFO är avgörande

Att investera tid och pengar i att anställa en högkvalificerad CFO är något av det bästa du kan göra för ditt företag.

Även om du är en startup som precis har startat, kan rekrytering av en CFO spela en betydande roll i den fortsatta utvecklingen av din verksamhet – oavsett om det handlar om att hitta investerare, hantera budgetering och redovisning eller sätta konkreta och ambitiösa mål för fortsatt tillväxt.

Därför är avkastningen på investeringen av att anställa en CFO väl värt det – både för nykomlingar och företag som har varit på marknaden ett tag.

Mer uppmärksamhet och kvalitet till den finansiella sidan av verksamheten

När ett företag anställer en person som är dedikerad specifikt till att hantera allt-ekonomi, ökar kvaliteten nästan omedelbart.

Det är så för nu har företaget någon som kan ägna mer uppmärksamhet åt bokföring och andra ekonomiska frågor för att göra dem så effektiva som möjligt.

Dessutom kan en mycket kompetent CFO med ledaregenskaper också samla ihop ett starkt finansteam och inspirera det att gå vidare.

Säkerställa ett övergripande bättre arbetsflöde i företaget

För att ett företag ska överleva och frodas är smidigt arbetsflöde nyckeln.

Vilka ekonomichefer i företaget tar ansvar för att se till att den finansiella sidan av verksamheten fungerar som den ska, vilket i sin tur främjar förbättringen av någon annan del av företaget.

Några av de huvudsakliga ansvarsområden CFO tar för att förbättra arbetsflödet på företaget inkluderar:

  • Stötta VD och andra toppledare i företaget.
  • Tillhandahålla databaserade insikter som kan förbättra företagets inriktning.
  • Se till att intäkterna samlas in i tid och att verksamheten finansieras ordentligt.
  • Bygga relationer med finansiella partners som kan främja företagets tillväxt. Det inkluderar att kommunicera med investerare, toppaktörer på marknaden och de mest värdefulla partners.

Hitta M&A-möjligheter

Sammanslagning eller förvärv är något som tvingar företag att ompröva sin potential och affärsmöjligheter. För att göra det rätt är en CFO-roll nyckeln. CFO kan noggrant analysera all nödvändig finansiell dokumentation, tolka den och skräddarsy den till affärsmålen så att M&A skulle bli en framgång.

Vad många företag gör är att anlita en extern finansiell rådgivare för att hjälpa dem under processen.

Men att ha en CFO internt gör proceduren mycket enklare och lämnar mindre utrymme för misstag eftersom CFO förstår både den finansiella och affärsmodellen för företaget väl.

Upptäck möjligheter för automatisering

Nuförtiden handlar nästan alla affärsområden om automatisering. Den ekonomiska delen är inget undantag.

Med en CFO i företaget kan ett företag påskynda redovisning och annan finansiell verksamhet mycket snabbare.

TOPP-egenskaper du bör tänka på när du anställer en CFO

Nu när vi har lärt oss några av de viktigaste anledningarna anställa en CFO är en värdig investering låt oss titta på vad du bör leta efter när du rekryterar.

  • Professionell kompetens och erfarenhet. Lär dig vilka deras tidigare positioner var och, viktigast av allt, vilka resultat de kunde uppnå under sitt senaste jobb. Att lära sig så mycket som möjligt om deras yrkesbakgrund hjälper dig att få en bättre uppfattning om den person som kan hjälpa ditt företag att lyckas.
  • Strategiskt tänkesätt. En förmåga att fatta strategiska och kalkylerade beslut är något du bör förvänta dig att din potentiella CFO har. Denna kvalitet är nyckeln till att hjälpa ditt företag att blomstra.
  • Samarbete. Eftersom CFO kommer att arbeta nära det finansiella teamet i företaget, VD, investerare och potentiella partners, är det viktigt att anställa en person som är redo att kommunicera, samarbeta och agera som en lagspelare i företaget.
  • Innovation. När du lever i en tidsålder där digitala innovationer för varje verksamhet framåt, måste du anställa en CFO som är villig att ständigt lära sig, förnya och ta till sig digitala lösningar så snabbt som möjligt.

Bortsett från de nämnda egenskaperna, överväg ditt företags värderingar och rekrytera personen därefter.

Tanken är att anställa någon som kommer att gå med i ditt företag på lång sikt och arbeta nära dig för att uppnå alla mål du kan ha.

Bottom line

Sammantaget är en CFO en nyckelposition för alla företag som menar allvar med utveckling.

Med en CFO blir arbetsflöde, ansvarstagande och automatisering enklare och mer genomförbart.

Det viktigaste här är att rekrytera en person med kompetens, erfarenhet, ett ledarskapstänkande och viljan att samarbeta med de andra teammedlemmarna.