Nyheter

Varför ska du anlita en virtuell assistent från Litauen?

wp4187163 2 min 1

Under de senaste 20 åren har Litauen visat sig ha en av de bäst utbildade, hårt arbetande, motiverade, ambitiösa och flerspråkiga arbetsstyrkorna i Europa. På grund av en diversifierad ekonomi, snabbt växande nystartade ekosystem, hög arbetsprestanda och utmärkt infrastruktur, erbjuder det en levande affärsmiljö som är idealisk för unga entreprenörer och högutbildade yrkesverksamma. Det är också betrodd av vida kända företag, som Barclays, IBM, Nasdaq, AIG, Western Union, Adform, Danske Bank, Lindorff och många andra. Faktum är att Litauen är värd för 13 av de 20 största IT-företagen i de baltiska staterna.

Under de senaste åren har Litauen etablerat sig som ett mycket attraktivt land för både teknikföretag och många andra företag, som kräver mycket kunniga och erfarna proffs för att hjälpa dem att nå långsiktiga finansiella mål.

"Litauen har ett brett utbud av talanger, från råa ingenjörskunskaper till självstartare, till erfarna entreprenörer. Litauen har alla ingredienser för att vara ett avgörande nav i Europa för tekniktalanger.”– Mike Buther, redaktör för TechCrunch.

Dessutom är Litauen erkänt som det 2:a mest gynnsamma landet för investeringar i Europa, såväl som det 16:e i världen, enligt Foreign Policy's Baseline Profitability Index 2015, Center of Registers. Utöver detta har nystartade företag som Trafi, Vinted, TransferGo och Vittamed samlat in över 42 miljoner euro, för att inte nämna flera blygsamma tillskott på upp till 0,5 miljoner euro till andra unga och ambitiösa start-ups. Därför är det ingen överraskning att Litauen är erkänd som den 4:e i världen för sina entreprenörskapsförmåga, baserad IMD World Competitiveness Yearbook.

Enligt ZDNet har utländska investeringar i Litauen, särskilt IKT-sektorn, ökat med 70 % mellan 2009 och 2013, med de senaste investeringarna från sådana jättar som Google och Nasdaq. Google har etablerat ett försäljningskontor i Vilnius, medan Nasdaq också öppnade sitt "center of excellence" i samma stad. Dessutom planerar ett Chicago-baserat webb-, mjukvaru- och mobilutvecklingsföretag Devbridge att utöka de två kontoren i Litauen till upp till 150 anställda.

Men även om dessa är teknikjättarna, finns det många andra aktörer som redan lägger ut sin arbetskraft och drar fördel av alla de uppenbara fördelarna som Litauen har att erbjuda. Därför har Baltic Assist-teamet beslutat att dela med dig av de 7 skälen till varför du bör arbeta med virtuell assistent från/i Litauen (7 skäl till varför du bör lägga ut på entreprenad i Litauen).

7 SKÄL VARFÖR DU BÖR ARBETA MED VIRTUELL ASSISTENT FRÅN LITAUEN

1. Betydande ekonomisk tillväxt och utveckling

Enligt Eurostat 2014 rankas Litauen som ett av de snabbaste utvecklingsländerna i Europeiska unionen, med en etablerad tillväxt mellan 2012 och 2014 på i genomsnitt cirka 3,3 % per år, det vill säga 30 gånger högre än det totala genomsnittet i Europa. Dessutom, baserat på Världsbankens ranking Doing Business 2015, tar Litauens ekonomi den 21:a platsen enligt de mest företagsvänliga reglerna och tack vare IKT-infrastrukturen i världsklass, betydande BNP-tillväxt, låga företagsskatter, låg inflation och arbete kosta.

2. En hög andel utbildade och begåvade människor

En färsk rapport från Eurostat visar att Litauen är bland de mest utbildade länderna på kontinenten, och visar den högsta andelen universitetsexaminerade bland personer mellan 30 och 34 år. Faktum är att 53.30 % av litauerna har en högre utbildning, medan 91.40 % har en gymnasieutbildning. utbildning. Dessutom är landet rankat på första plats i CEE för akademiker inom naturvetenskap, teknik och matematik per capita, och har den högsta IKT-kunskapen i gymnasieskolan i Europa. Det betyder att Litauen har en pool av talanger som arbetar inom teknik, redovisning och finanssektorn.

3. kunniga i engelska

Nästan 100 % av den unga generationen behärskar engelska, och mer än hälften av hela befolkningen talar flytande minst två främmande språk, såsom ryska, tyska, polska, etc. Dessutom återvänder fler och fler unga, utbildade yrkesverksamma från prestigefyllda internationella universitet och tillämpa sina kunskaper och färdigheter för att säkerställa ytterligare utveckling och betydande ekonomisk tillväxt i sitt land.

4. Arbetskraftskostnaden är 4 gånger lägre än EU-genomsnittet

På grund av låga arbetskostnader, vinstskatter och kontorshyreskostnader erbjuder Litauen en verkligt perfekt miljö för alla företags tillväxt och ekonomiskt välstånd. Dessutom kan landet erbjuda sina bästa specialister och mycket erfarna yrkesmän till en lägre prisnivå, jämfört med länder som Danmark, Norge, Sverige, Schweiz eller USA.

5. Litauen har ett av de snabbaste Internet i världen

Faktum är att landet sex år i rad har behållit sin ledande position när det gäller den snabbaste internethastigheten i Europa och den snabbaste offentliga Wi-Fi i världen. Baserat på årsrapporten från FTTH Council Europe ligger landet på 8:e plats i den globala rankingen. Litauen är dessutom känt för att utnyttja fördelarna med ny teknik och utöka utbyggnaden av det fiberoptiska internetnätverket, vilket har varit ett resultat av låga priser på internettjänster och aktiv konkurrens på hemmamarknaden.

6. Perfekt läge i hjärtat av Europa

Faktum är att Litauen lätt kan nås med bekväma järnvägsförbindelser, en hamn i Klaipeda, och det tar bara 3 timmar eller mindre att nå landet med flyg från de flesta affärsnav i Europa. Därför, om du arbetar med specialister från Litauen, kan du vara säker på att en utlagd yrkesman enkelt kan delta i din utbildning, bekanta dig med din personal och affärskultur eller till och med arbeta från din plats när det är nödvändigt.

7. Flerårig erfarenhet & hög arbetsmoral

Det är välkänt att Litauen är erkänt som en av de mest beslutsamma, begåvade, motiverade och ambitiösa nationerna i hela världen. Som en levande ung nation har vi under de senaste 20 åren lärt oss värdet av kreativitet, hårt arbete, kompetens, förvärvad expertis och viktigast av allt, en förståelse för den mångkulturella miljöns särdrag. Därför kan Litauen nu erbjuda en pool av de mest begåvade och skickliga proffsen, som talar flytande affärer.

Baltic Assist är en pålitlig partner för små och medelstora företag som vill flytta sin verksamhet till en miljö med lägre kostnader. Kontakta oss att få en kostnadsfri konsultation om outsourcingmöjligheter för ditt företag.