Nyheter

Entrepreneur & Solo-Entrepreneur: varför din första anställning ska vara en VA?

Fotosesija 96 min 1

Det är viktigt att förstå att som entreprenör är du ett kreativt sinne, en visionär och en strateg på samma gång. Men bara för att du praktiskt taget kan vara alla dessa saker och ta hand om alla nödvändiga funktioner i din verksamhet samtidigt, betyder det inte att du måste.

Verkligheten är när ditt företag når den punkt då du inte kan hänga med i projektdeadlines eller bara följa upp din att göra-lista. Det beror på att du fortsätter att spendera din dag med att hantera kundförfrågningar, svara på e-postmeddelanden eller utöka det sociala nätverket. Du måste fråga dig själv om du gör ditt bästa för att underhålla och skala din verksamhet. Om du har tillräckligt med självmedvetenhet och medvetenhet för att inse att genom att göra det arbete som enkelt kan läggas ut på entreprenad och delegeras till en annan person, kan du inte fullt ut utnyttja din talang och yrkeskunskaper för att växa ditt företag. I grund och botten, i dagens affärsmiljö är det viktigt att spela smart, vara närvarande och effektiv för att hänga med i din framgång och uppnå långsiktiga professionella mål.

Men när du är en entreprenör eller i de flesta fall ensamföretagare kan det vara ganska utmanande att anställa en kontorsassistent på heltid, ekonomiskt och till och med fysiologiskt. Därför, från vår erfarenhet av att arbeta med olika kunder i Danmark, Norge och Sverige, tenderar vi därför att tro att att ha en virtuell assistent som din första anställning kan tillföra mycket värde för ditt företag. Så låt oss ta en titt på de fem bästa skälen till varför din första anställning borde vara en virtuell assistent.

5 SKÄL TILL ATT DIN FÖRSTA ANSTÄLLNING BÖR VARA EN VIRTUELL ASSISTENT

1. Hjälper dig att fokusera på det som är viktigast

Med andra ord, att ha en virtuell assistent som arbetar åt dig kommer att ge dig mer tid att spendera på de uppgifter som är viktiga, som att bygga marknadsföringsstrategier, hitta nya kunder, samt potentiella investeringar för att växa ditt företag. Och viktigast av allt, en extra tid för att underhålla, förbättra och bygga varumärket som du skapade från första början. Som du redan vet handlar den primära nyckeln till att hålla jämna steg med dina konkurrenter och ständigt föränderliga marknadstrender, såväl som kunders behov och krav, om att hålla sig relevant och uppdaterad i den dynamiska affärsmiljön. Att därför tänka framåt, förstå marknadstrenderna och vara närvarande, men viktigast av allt, att vara en visionär för ditt företag är det du bör fokusera på samtidigt som du vidtar åtgärder för att outsourca och utbilda rätt person att ta hand om resten.

2. Hjälper dig att åstadkomma fler saker och vara effektiv dagligen

Låt oss göra det klart; det är en sak att göra mer med färre resurser och investeringar, och en annan är att uppnå mer med den tid som är tillgänglig för dig. Att ha en virtuell assistent som arbetar åt dig kan därför utan tvekan öka produktiviteten och effektiviteten samtidigt som du hanterar ditt dagliga arbete. Och om vi är överens om att tid är pengar i alla företag, då kan om du använder den på ett rimligt sätt genom att lägga ut tjänsterna på entreprenad och delegera nyckeluppgifterna till en mycket erfaren yrkesman kan du ge ett betydande bidrag till att växa ditt företag.

3. Hjälper dig att få mer intäkter till ditt företag

Det finns en gemensam uppfattning mellan entreprenörer (särskilt solo-entreprenörer) att genom att göra alla nödvändiga uppgifter själva sparar de sitt företags pengar. Men det kan inte vara något längre från sanningen, eftersom din tid som ägnas åt att hantera kundförfrågningar, svara på e-post, uppdatera dina sociala medier, boka möten, skicka inbjudningar, hantera kundrelationer eller göra bokföring, på något sätt hjälper dig att utöka din verksamhet, hitta potentiella kunder och ge ditt företag mer intäkter. Så att ha en virtuell assistent för att ta hand om alla dessa nödvändiga uppgifter i ditt företag kan äntligen hjälpa dig att fokusera på att skapa mer intäkter, nätverka och bygga de värdefulla relationerna med dina kunder, samt skapa och implementera marknadsförings- och affärsstrategier.

4. Hjälper dig att spara pengar för ditt företag

Även du tror att du inte har råd med den anställde i detta tidiga skede av din verksamhet, men kostnadsbesparingarna från outsourcing kan vara ganska betydande, eftersom de flesta företag kan erbjuda sina tjänster till lägre kostnad, på grund av lägre arbetskostnader vid deras plats. Dessutom, genom att anlita en virtuell assistent kommer du att uppleva de flexibla anställningsförmånerna, eftersom du bara kommer att betala för det du ber om. Det betyder att det inte finns någon förlust i produktivitetskostnader som följer med att anställa heltidsanställda, såsom månadslöner, sjukförsäkringar och anställningsförmåner. Och som alltid, om den utlagda virtuella assistenten inte uppfyller dina krav och förväntningar, kan du snabbt säga upp kontraktet utan ytterligare svårigheter. Att ha en virtuell assistent som arbetar åt dig behöver inte heller ha extra utrymme eller utrustning på kontoret, eftersom du kommer att ha en erfaren professionell som arbetar på distans för ditt företag.

5. Låter dig ha en kvalificerad och mycket kunnig yrkesman på Pay As You Go-basis

Som företagare känner ingen din verksamhet bättre än du. Det betyder dock inte att du är lika bra i alla aspekter av din verksamhet. Så om du är en utmärkt säljare, annonsör betyder det inte nödvändigtvis att du är bra på bokföring, bokföring eller ens marknadsföring. Så om du bestämmer dig för att outsourca, ta hänsyn till och utvärdera dina styrkor och dina svagheter i verksamheten. Vilket innebär, försök hitta en expert som kan komplettera dina styrkor och kompensera för din svaghet, så att du kan fokusera på att utnyttja din potential för att nå långsiktiga ekonomiska mål. Dessutom tenderar de flesta soloentreprenörer att tro att de genom att delegera uppgifter ger upp kontrollen över sin verksamhet. Men du kommer fortfarande att fatta de stora besluten, godkänna marknadsföringsstrategier, men låta din virtuella assistent omsätta dina idéer genom att hantera implementeringen.

Baltic Assist är en pålitlig leverantör av virtuell assistans till entreprenörer, yrkesverksamma och små och medelstora företag. Om du är intresserad av att utforska möjligheten att prova virtuell assistanstjänst, kontakta Baltic Assist, och vi hjälper gärna till.