Ekonomiska nyheter

Outsourcing av KYC/AML-tjänster. Hur gör man det ordentligt?

KYC

Vissa områden innebär fler utmaningar än andra när det kommer till outsourcing. KYC (Know Your Customer) och AML (Anti Money Laundering) är två sådana tjänster.

Det är dock inte att säga att outsourcing av KYC- och AML-tjänster är omöjliga.

Tvärtom, pengar och kryptoföretag kan dra nytta av outsourcade tjänster. Nyckeln här är att göra det rätt.

Därför kommer vi idag att granska några av kärnfaktorerna att tänka på när du lägger ut KYC/AML-tjänster.

Inledande steg – var ska man börja?

För att göra outsourcing av KYC/AML-tjänster till en framgång måste företag börja på rätt spår.

I början kan följande faktorer avgöra hur framgångsrik outsourcing av pengar och krypto kan bli:

  1. Sätt upp en tydlig och strukturerad bedömningsprocess. Det skulle innefatta anställdas kompetens och meritlista baserat på definierade kriterier.
  2. Utarbeta ett informativt och korrekt outsourcingavtal mellan företaget och KYC/AML-outsourcingleverantören. I kontraktet bör ansvar och ansvar definieras så tydligt som möjligt.
  3. Att få avtalet godkänt av ledningsgruppen. Först då kan ett samarbete mellan pengar och ett outsourcingföretag börja i praktiken.

Säkerställa en smidig process genom regelbundna kontroller

För att KYC/AML-outsourcing ska fungera korrekt krävs kontroll.

För det är regelbunden rapportering ett måste.

För det första måste det säkerställas inom outsourcingteamet (t.ex. AML-tjänstemän kan ha regelbundna möten med sina chefer för att spåra processen och göra nödvändiga justeringar).

För det andra uppmuntras månads- eller kvartalsmöten med hela teamet för att se vart arbetsflödet är på väg.

Att sätta upp ett kontrollsystem är det snabbaste sättet att spåra framstegen och göra de ändringar som behövs för att ett samarbete ska bli en framgång.

Varför ska pengar och kryptoföretag lägga ut KYC/AML-tjänster på entreprenad?

Outsourcing kan ge oändliga fördelar för företag i olika sektorer och storlekar. När det gäller pengar och kryptoföretag ger outsourcing av KYC/AML-tjänster följande fördelar:

  1. Mer fokus på kärnverksamhetens funktioner. Att överlåta AML och KYC till de outsourcade proffsen gör det möjligt för företag att investera mer kraft och tid i sin verkliga verksamhet och generera nya idéer för ytterligare tillväxt.
  2. Högkvalitativa tjänster. Som outsourcade KYC/AML-proffs ägnar sin tid åt att lära sig allt som finns att veta om ämnet och omsätta kunskapen i praktiken; du kan vara säker på att få tjänster av högsta kvalitet. Det kanske inte alltid är möjligt inom företaget.
  3. Kostnadseffektiv lösning. Att välja outsourcade tjänster innebär oftast att man sparar pengar. Naturligtvis kan de pengarna investeras ytterligare i nya affärsutvecklingsidéer.

Inslagning upp

Även om outsourcing efterlevnad av KYC/AML-tjänster är mer riskfyllda än många andra tjänster, är fördelarna enastående.

För att göra det rätt, se till att du hittar pålitliga outsourcingproffs som kommer att kunna erbjuda tjänster av högsta kvalitet, smidig kommunikation längs vägen och snabbt lärande.

Ett framgångsrikt samarbete med en outsourcingleverantör kommer att spara tid och pengar för dina pengar eller kryptoföretag och lämna mer utrymme för att generera nya affärstillväxtidéer.