Nyheter

5 viktiga tips för att förbli produktiv på hemmakontoret

2567833:1

Om du har bestämt dig eller blivit tvungen att arbeta hemifrån, överväg skillnaderna mellan hemmet och traditionella kontorsinställningar. Du vill maximera din produktivitet därefter. Även om många föredrar ett hemmakontor framför företagsmiljön, bör vissa parametrar ställas in.

Det finns otaliga råd och tips från experter om hur du arbetar hemifrån samtidigt som du behåller strukturen och håller dig på rätt spår. Det kommer bara att betyda mer pengar i fickan och fritid att utöva icke-professionella passioner.

1. Definiera din arbetsyta och gör ditt bästa för att göra den tilltalande för din Chi

En av de mest naturliga fällorna att falla i att arbeta hemifrån är att sudda ut gränsen mellan arbetssätt och slacking. I en kontorsmiljö är det utmanande att undvika dina dagliga uppgifter, eftersom kamrater, chefer och en allmän känsla för struktur fungerar som ständiga påminnelser. Även om samma faktorer kan vara distraherande ibland. När du arbetar hemifrån är bonusen för att hålla dig fokuserad och borta från distraktioner som hund eller tv enbart på dig. Så enkelt som konceptet med ensamhet verkar, kan det vara utmanande att upprätthålla konsekvent.

Det första steget för att bli en produktiv anställd är att skapa ett område i ditt hem avsett för arbete. De fysiska arbetsytor vi bor i – från konsten på väggen till layouten på skrivbordets innehåll och vidare – påverkar kvalitet och kvantitet av arbete. Det är ett fall för traditionella kontorsanställda och kan gälla ännu mer för dem som arbetar hemifrån.

Om du arbetar hemifrån, föreställ dig din arbetsyta som den finns för närvarande om du har en alls. Var ärlig med dig själv. Framkallar rymden de känslor och motivationer som får dina kreativa och produktiva safter att flöda?

Om inte, lägg lite tid och ansträngning på att skapa det utrymme som kommer att få fram din inre VD. Ta bort papperslappar. Köp en liten växt som ger komfort, men som inte distraherar som en utsikt genom fönstret. Etablera en avkrok bort från området i hemmet. Skapa en skarp estetisk dikotomi mellan de två som skiljer arbetstid från lektid.

2. Låt inte hem- och arbetsuppgifter flätas samman 

Att göra ett hem till ett kontor kräver mer än den fysiska processen att omarrangera och separera från vardagsrummet. Närheten till ditt hemliv och arbetsliv är integrerad. Så du måste vara beredd på det skapa en mental barriär utöver de fysiska.

Det innebär att du gör dina uppgifter på din tid och dina arbetsuppgifter på din arbetstid. Den diskmaskinen som behöver tömmas får vänta till lunchrasten. På så sätt kommer du att förbli produktiv. Frestelsen att skicka personliga e-postmeddelanden och kolla dina sociala medier är en lömsk spricka i din koncentration. När allt kommer omkring är chefen inte där för att rynka ogillande på pannan. Det kan förstöra en arbetsdag, vilket kan kasta ut en hel vecka, månad osv.

Att skapa en övertygande illusion av att du är på jobbet är avgörande för att upprätthålla produktiviteten på hemmakontoret. Hemlivets ansvar får vänta tills du kliver ut för dagen. Tvärtom, känna till dina begränsningar och när det är dags att lämna kontoret, det vill säga studien.

Att vara produktiv utan att överanstränga sig är avgörande för att uppnå professionell och personlig lycka.

3. Gå ut från kontoret; Det är det enda sättet att förbli produktiv

För alla som arbetar på distans är det lätt att känna sig isolerad. Särskilt de som inte har några kollegor i sin dagliga arbetssfär. Gör ett försök att hålla kontakten genom kommunikationsformer förutom e-post.

Ett stimulerat sinne är ofta produktivt. Många av våra hjärnor får ont om kreativ energi när vi blir för fast i samma rutin. Speciellt om den rutinen är inriktad på fysisk separation från kollegor och klienter. Lösningen kan vara att erbjuda att göra en telefonkonferens eller Skype-samtal med en kund. Det kan hjälpa er att formulera varandras idéer tydligare samtidigt som det ger den extra fördelen med hjärnföryngrande interaktion.

Det är frestande att begrava oss i den monotona rutinen i vårt arbete. Att tappa projekt efter projekt utan att stanna för att säkerställa att vi levererar den färskaste produkten av högsta kvalitet till förmån för våra kunder. Att förbli medveten om och undvika den kreativa och professionella brunsten är Enkel för att avvärja professionell stagnation och en försämring av kvaliteten på ditt arbete.

4. Ta inte den enkla vägen ut

Den kanske största fällan med att arbeta hemma är en och annan impuls att ta ledigt hela dagen. Oavsett om du drack en för många vuxendrycker kvällen innan. Eller så börjar du bli förkyld och undviker frestelsen att sova i eller ta en ledig dag. Det är det som skiljer framgångshistorierna från slapparna.

Ge dig själv ett statiskt antal sjukdagar per år som är i nivå med den typiska arbetsmiljön, och håll dig till den tilldelningen. Fundera ut när du är sjuk och bara inte känner dig som ett arbetsbi är en fråga om försök och misstag.

Ta upp rumpan ur sängen, få lite kaffe i systemet, ät din frukost och prova. Om du fortfarande hackar över hela tangentbordet och sniffar igenom försök att prata med klienter, kanske en av dessa sjukdagar är värd att spendera. Rulla inte bara över på andra sidan av sängen och slösa bort en dag med produktivitet på ett infall. Ditt bankkonto kommer att drabbas, liksom ditt professionella rykte. Så tänk på detta innan du ringer hemmakontoret för att meddela att du inte kan komma in.

5. Hitta den hälsosamma balansen

Konceptet med att arbeta hemifrån är full av fara när det kommer till din hälsa. Innebörden är att du förmodligen inte är en landskapsarkitekt eller personlig träningsinstruktör. Så chansen är stor att ditt jobb kräver att du gör det förbli stillasittande. Men det betyder inte att du måste sitta.

Oräkneliga studier och vetenskapligt stödda rapporter kommer att bekräfta att sittande under långa perioder är nästan lika farligt som rökning. Det ger dig en ökad risk för vissa hälsokonsekvenser. Vidare har det föreslagits att stående kan ge din hjärna en boost. Så även om det kan tyckas oundvikligt att sitta ner under längre perioder till en början, tänk om på din arbetsyta för att rymma åtminstone några perioder av långvarig stående.

Finns det ett bord eller bänkskiva som du kan använda för att stå och skriva till exempel? Även om detta innebär att stapla några böcker eller spendera några av de surt förvärvade hemmakontorets pengar på ett datorställ eller ett nytt skrivbord. De långsiktiga hälsofördelarna – både psykiskt och fysiskt – är väl värda investeringen.

Var också medveten om de snacks du förvarar runt om i huset. Att vara nära ditt skafferi och kylskåp innebär att du ständigt riskerar att mumsa. Så ha några hälsosamma måltider till hands, oavsett om du gillar nötter eller sushi eller någon annan hälsomedveten fingermat. Ett friskt sinne och en frisk kropp betyder ofta en produktiv individ.

Slutsats

Övergången från att arbeta på kontoret till att göra ditt jobb hemma kan se enkel ut. Men fall inte i en fallgrop. Det måste skapa utrymme och få vanor.

Så främja vanor och skapa din arbetsplats som begränsar den potentiella nackdelen som är inneboende med att arbeta utanför ett hemmakontor.